Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajka w drobiowej osłonce
Ugotować jajka na twardo, zalać zimną wodą, obrać i wystudzić. Pierś z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Przekroić na 4 Kotlety, cienko rozbić, posolić, posypać pieprzem. Na każdy rozbity kawałek mięsa, ułożyć po jednym jajku. Wcześniej jajka lekko ściąć z każdej strony. Zwinąć ścisło, smażyć na małym ogniu na złoty kolor pod przykryciem około 10 min, zwinięciem do dołu.Przewracając na drugą stronę. Ułożyć na półmisku, polać sosem chrzanowym i posypać szczypiorkiem. Wykonanie sosu: Chrzan dokładnie wymieszać ze śmietaną, można dodać pieprzu,(ja nie dałam, bo dużo posypałam pieprzem mięso z drobiu)można posiekany szczypiorek wymieszać z sosem i polać jajka. Smacznego.
luna
msewka
Natala1210
Jojo
góralka
asia77
misia53
bebetka