Sposób przygotowania:
Babeczki keksowe z wisienką
Foremkę na muffiny wyłożyłam papilotkami. Mąkę przesiałam do miski, i wymieszałam z proszkiem do pieczenia – 1 łyżeczkę mąki wymieszałam z owocami kandyzowanymi i rodzynkami. Piekarnik rozgrzałam do 160 stopni z termo obiegiem. Miękkie masło roztarłam, nie przerywając miksowania dodałam po jednym jajku, a następnie cukier wanilinowy i porcjami cukier puder. Do puszystej masy wlałam rum wymieszany z sodą oczyszczoną i wsypałam mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszałam na jednolite ciasto. Na koniec dodałam owoce i wymieszałam łyżką. Ciasto rozłożyłam do 12 papilotek. W każdą porcję lekko wcisnęłam kandyzowaną wisienkę. Piekłam 20-25 minut do suchego patyczka.
zbysiowa
edytaha
A częstuj się proszę, Naczelny Łasuch w pracy, więc kilka ocalało :)
reanja
edytaha
A proszę uprzejmie :)
2milutka
mysza75
edytaha
monikaT83
edytaha
Dziekuję Monisiu :)
zufikowo
edytaha
Za późno Zuziu, ale babeczki były super, więc na pewno je powtórzę i dam Ci znać :)
Ela Dz
edytaha
Elu, dla nikogo już nie zostało, chociaż oszczędzałam je jak mogłam :(
Jak zrobię następne, to rezerwuję specjalnie dla Ciebie :)
Ela Dz
Ok...a będę wcinać :P
edytaha
:D
alaaa
edytaha
:):):)