p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Wielkanocne rożki z farszem z jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wielkanocny zestaw - szynka z farszem z jaj, chrzanu i szczypiorku

Wielkanocne rożki z farszem z jaj Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielkanocne rożki z farszem z jaj

 

  • 9 plastrów szynki gotowanej
  • 10 jajek
  • 1 słoiczek chrzanu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • do dekoracji pomidory koktajlowe, roszponka

Sposób przygotowania:

Wielkanocne rożki z farszem z jaj
Szczypiorek siekamy. Jajka gotujemy na twardo 8 minut od zgotowania, studzimy. Do miski przekładamy obrane i przekrojone na pół jajka, aby się je łatwiej rozdrabniało, dodajemy całe opakowanie chrzanu, posiekany szczypiorek i doprawiamy sola i pieprzem wg uznania. Całość miksujemy za pomocą blendera. Masę przekładamy do szprycy. Zwijamy 9 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniamy masą. Na talerzu układamy roszponkę, rożki szynki z masą jajeczno-chrzanową i dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
Wielkanocne rożki z farszem z jaj
do przygotowania potrzebujemy 9 plastrów szynki
Wielkanocne rożki z farszem z jaj
do dekoracji potrzeujemy roszponkę, najlepiej z gotowego zestawu
Wielkanocne rożki z farszem z jaj
gotujemy 10 jajek ugotowanych natwardo, któe przekrawamy przed miksowaniem
Wielkanocne rożki z farszem z jaj
miksujemy ugotowane jajka, chrzan i szczypiorek