iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wielkanocny baranek z jajek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pomysł na jajka na Wielkanocny stół

Wielkanocny baranek z jajek

Składniki:

Wielkanocny baranek z jajek

 

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocny baranek z jajek
Baranek powstaje z jajek kurzych i jajek przepiórczych . Jajka gotujemy w osolonej wodzie na tawardo obieramy i studzimy . Z jajek kurzych robimy brzuszek baranka .Jajko odcinamy w dolnej częsci ,żeby baranek stał na talerzu .Z jajek przepiórczych robimy głowę ,przyczepiając ja na wykałaczce .Oczy robimy z pieprzu,robimy dziurkę wykałaczką i wkładamy pieprz rogi z pora ,przyczepiamy je kawałkiem wykałaczki . Ogonek robimy z połówki jajka przepiórczego .Układamy go na umytej natce pietruszki .Ustawiamy na stole