Sposób przygotowania:
Wielkanocny barszcz biały z chrzanem :
Rozrobić w ½ szklanki zimnej wody barszcz i wlać do wywaru . Gotować 10 minut .Doprawić pieprzem, majerankiem i chrzanem .Włożyć pokrojone kiełbasy , mięso, wędzonkę .
Podawać gorący z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo posypany pokrojoną natką pietruszki .
Ja w tym roku dodałam trochę białego tartego chrzanu , i trochę chrzanu Wasabi .Smakuje to w zasadzie bez zmian ale za to ładnie wygląda jak jest ułożony po odrobinie na każdej połówce jajka włożonego do zupy .
Uzywam barszczu z torebki bo z bliżej mi nie znanych powodów nie toleruję zakwasu robionego w domu. Odrzuca mnie od zakwasu i już .
Podawać gorący z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo posypany pokrojoną natką pietruszki .
Ja w tym roku dodałam trochę białego tartego chrzanu , i trochę chrzanu Wasabi .Smakuje to w zasadzie bez zmian ale za to ładnie wygląda jak jest ułożony po odrobinie na każdej połówce jajka włożonego do zupy .
Uzywam barszczu z torebki bo z bliżej mi nie znanych powodów nie toleruję zakwasu robionego w domu. Odrzuca mnie od zakwasu i już .