Sposób przygotowania:
Wielowarzywna surówka do obiadu
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sito i odstawić na około 5 minut aby soki odciekły (można delikatnie naciskać łyżką aby przyspieszyć proces odciekania). Przełożyć do miski. Marchewkę obrać,umyć i osuszyć a następnie zetrzeć na dużych oczkach. Dodać do ogórków. Umyte i suche rzodkiewki oczyścić z brzydkich końców i także zetrzeć na dużych oczkach. Połączyć z ogórkami i marchewką. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i umyć. Suchą pokroić drobniutko. Cebulę drobno posiekać. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę majonez oraz ketchup. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!