Sposób przygotowania:
Wieniec orzechowy
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,Sera zemleć i ucieramy z cukrem ,olejem , mlekiem ,cukrem waniliowym, i ucieramy na gładką masę ,Masę łączymy z mąką i robimy ciasto Z posiekanych orzechów i reszty składników robimy nadzienie
(ucierając je) z ciasta robimy prostokąt ,smarujemy nadzieniem i zwijamy w strucle i ciasto umieszczamy w okrągłej formie którą najpierw musimy obsmarować tłuszczem i bułką tartą i końce strucli zlepiamy .Żółtko mieszamy dobrze z mlekiem i smarujemy masą ciasto i pieczemy w piekarniku na około 40 minut .
(ucierając je) z ciasta robimy prostokąt ,smarujemy nadzieniem i zwijamy w strucle i ciasto umieszczamy w okrągłej formie którą najpierw musimy obsmarować tłuszczem i bułką tartą i końce strucli zlepiamy .Żółtko mieszamy dobrze z mlekiem i smarujemy masą ciasto i pieczemy w piekarniku na około 40 minut .