Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Wieprzowa siekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wieprzowa siekanka , mniam !

Wieprzowa siekanka

Składniki:

Wieprzowa siekanka

 

  • 1.5 szkl mięso wieprzowe,
  • 1 szkl ugotowane ziemniaki,
  • 1 szt cebula,
  • 2-3 łyżki masło lub smalec,
  • Sól,
  • pieprz,
  • tymianek,
  • majeranek,
  • 2 łyżki posiekana natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowa siekanka
Ziemniaki pokroić w plastry, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać posiekaną cebulę, wymieszać i włożyć posiekane, ugotowane mięso. Posolić, posypać pieprzem, majerankiem, tymiankiem. Zamieszać i smażyć przez 10 minut cały czas mieszając. 2-3 minuty nie mieszać aby spód się zarumienił, odwrócić, uklepać i smażyć jeszcze 3-4 minuty. Zsunąć na ogrzany talerz, posypać natką pietruszki.

Tagi:

mięso