ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Wieprzowe podeszwy w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rodzinna nazwa "podeszwy" wziela się stąd że mieso zawsze się kurczy i wygląda takie cienkie jak podeszwa :D

Wieprzowe podeszwy w cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wieprzowe podeszwy w cebuli

 

  • 6 plastrów schabu
  • mąka do obtaczania
  • 4 średnie cebule
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowe podeszwy w cebuli
Kotlety lekko rozbijamy, nie za cienko żeby nie prześwitywały ;) posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Smażymy na 2-3 łyżkach oleju. Na drugiej patelni smażymy nasze "podeszwy" po 3-4 minuty z każdej strony i przekładamy na patelnię gdzie smaży się cebula. Ważne jest żeby nie smażyć na tym samym tłuszczu mięsa i cebuli. Mięsko dusimy pod przykryciem ok 20 minut i podajemy.
Wieprzowe podeszwy w cebuli
Rozbite kotlety obtaczamy w mące z obu stron
Wieprzowe podeszwy w cebuli
Drobno posiekaną cebulę smażymy na oleju
Wieprzowe podeszwy w cebuli
Na jednej cebula, a na drugiej smażymy podeszwy
Wieprzowe podeszwy w cebuli
Do cebuli dokładamy nasze usmażone podeszwy i dusimy

Tagi:

schab