Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Roladki wieprzowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne!Można podawać z puree ziemniaczanym lub z makaronem szerokie wstążki.

Roladki wieprzowe z warzywami

Składniki:

Roladki wieprzowe z warzywami

 

  • 1 marchewka,
  • 1 por,
  • 1\4 selera,
  • 1 cebula,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany,
  • sól i pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • 4 duże,cienkie kotlety schabowe,
  • 2 łyżki oleju,

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z warzywami
Marchew,por,seler i cebulę oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę.Szczypiorek i natkę pietruszki posiekać.W dużym garnku roztopić masło dodać warzywa,poddusić na średnim ogniu,dodać szczypiorek,natkę i śmietanę,wymieszać i gotować na małym ogniu 5min.Nadzienie doprawić solą,pieprzem i startą gałką muszkatołową.Kotlety rozbić posypać solą i pieprzem,na każdym równomiernie rozłożyć warzywne nadzienie,zwinąć i spiąć wykałaczkami.W brytfance rozgrzać olej,włożyć roladki i na ostrym ogniu zrumienić z każdej strony.Zmniejszyć ogień,brytfankę przykryć i dusić mięso około15 min,co jakiś czas przewracając roladki,w razie potrzeby podlać wodą.