Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z warzywami
Marchew,por,seler i cebulę oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę.Szczypiorek i natkę pietruszki posiekać.W dużym garnku roztopić masło dodać warzywa,poddusić na średnim ogniu,dodać szczypiorek,natkę i śmietanę,wymieszać i gotować na małym ogniu 5min.Nadzienie doprawić solą,pieprzem i startą gałką muszkatołową.Kotlety rozbić posypać solą i pieprzem,na każdym równomiernie rozłożyć warzywne nadzienie,zwinąć i spiąć wykałaczkami.W brytfance rozgrzać olej,włożyć roladki i na ostrym ogniu zrumienić z każdej strony.Zmniejszyć ogień,brytfankę przykryć i dusić mięso około15 min,co jakiś czas przewracając roladki,w razie potrzeby podlać wodą.