zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Wieprzowe zrazy zawijane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na Wieprzowe zrazy zawijane

Wieprzowe zrazy zawijane

Składniki:

Wieprzowe zrazy zawijane

 

  • 4 sznycle wieprzowe
  • 2 łyżki ziołowego serka homogenizowanego
  • sól, czarny pieprz
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • po 200 ml białego wina, śmietany kremówki i soku pomidorowego
  • 1-2 łyżki zasmażki błyskawicznej

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe zrazy zawijane
Mięso lekko podbić tłuczkiem. Posmarować serkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami. Zrazy podsmażyć na gorącym oleju razem z posiekaną cebulą. Wlać wino i sok pomidorowy, przykryć, dusić 15 minut. Następnie wlać śmietanę kremówkę i wsypać zasmażkę błyskawiczną. Mieszając zagotować i jeszcze raz przyprawić do smaku. Sos przelać do sosjerki, podawać do zrazów. Dobrym dodatkiem jest kapusta z jabłkami.