Sposób przygotowania:
Wieprzowina duszona z selerami
Mięso umyć, pokrajać na drobne kawałki, osolić i obsmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać , opłukać i pokrajać w drobne kawałeczki, następnie podsmażyć. Mięso wraz z cebulą umieścić w garnku, dolać nieco wody i dusić. Selery
oczyścić, obrać i opłukać, pokrajać w plastry i dodać do mięsa kiedy stanie się trochę miękkie. Dusić dalej do uzyskania pełnej miękkości, jeśli trzeba, dodając wodę. Mąkę rozetrzeć z tłuszczem, rozprowadzić wywarem powstałym w trakcie duszenia, dodać do mięsa i zagotować. Uzupełnić smak pieprzem i solą.
oczyścić, obrać i opłukać, pokrajać w plastry i dodać do mięsa kiedy stanie się trochę miękkie. Dusić dalej do uzyskania pełnej miękkości, jeśli trzeba, dodając wodę. Mąkę rozetrzeć z tłuszczem, rozprowadzić wywarem powstałym w trakcie duszenia, dodać do mięsa i zagotować. Uzupełnić smak pieprzem i solą.