kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Wieprzowina po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniała potrawa na obiadek dla ok 4 osób (lub 2 jeśli je mój tatuś)

Wieprzowina po węgiersku

Składniki:

Wieprzowina po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina po węgiersku
Mięso i ziemniaki kroimy w kosteczkę. Pory i pieczarki kroimy w plasterki a paprykę w paseczki. Podsmażamy mięso na oleju z dodatkiem soli, pieprzu i ostrej papryki. Wyjmujemy mięso a wsadzamy ziemniaki i smażymy około 12 minut. Dodajemy resztę warzyw i smażymy jeszcze około 3 minut. Dodajemy mięso i dosmaczamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Gotową potrawę posypujemy natką pietruszki drobniutko posiekaną.
Smacznego