Pasi-brzuch

Pasi-brzuch

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Wieprzowina w sosie ziołowo-cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyborny i delikatny smak polędwiczek pokrytych aksamitnym sosem z odrobiną cytryny

Wieprzowina w sosie ziołowo-cytrynowym

Składniki:

Wieprzowina w sosie ziołowo-cytrynowym

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w sosie ziołowo-cytrynowym
W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy następnie wymyte i poporcjowane mięso obtoczyć w przyprawach i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.Na pozostałym tłuszczu zeszklij cebule dodając do niej odrobinę masła,tak przygotowaną cebule podlej bulionem i zagęść śmietaną 36% .Do sosu dodaj sok z cytryny i sparzoną oraz startą skórkę.Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj usmażone wcześniej polędwiczki i duś je przez chwile pod przykryciem do miękkości.Smacznego :)