Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Wieprzowina wg mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Wieprzowina wg  mojej mamy

Składniki:

Wieprzowina wg mojej mamy

 

  • 75 dag chudej wieprzowiny pokrojonej
  • w kostkę jak na gulasz
  • 3/4 łyżki oliwy lub dobrego oleju
  • 25 dag pieczarek lub boczniak w
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszlat
  • warzwnh przyprawą typu vegeta
  • ] mała puszka przecieru
  • pomidorowego
  • duża garśc posiekanej zieleniny (natka
  • pietruszki, bazylia, szczYPiorek,
  • tymianek)
  • 1/2 szklanki gęstego naturalnego
  • jogurtu
  • 2 łyżld mąki pszennej
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowina wg mojej mamy
Mięso natrzeć sokiem z cytryny i przyprawą warzywną włożyć do lodówki na godz.. Nastęnie obtoczyć mąką i obrumięnić na połowie tłuszczu, przłożyć do formy do zapiekania. Cebulę zeszklić na tłuszczuo posypać papryką i wymieszać
na małym ogniu, dodać do mięsa. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić w połowie szklanki ciepłej wody, zalać mięso i cebulę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (160
-l80"C) na 45 minut' mieszając od czasu do czasu. Pieczarki oczyŚcić, poszatkować,dodać do mięsa i wymieszać. Zapiekać
jeszcze 5 minut. Wyjąć z pieca, dodać jogurt i posiekaną zieleninę, dobrzę wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub
kaszą na sypko.