Sposób przygotowania:
Wieprzowina wg mojej mamy
Mięso natrzeć sokiem z cytryny i przyprawą warzywną włożyć do lodówki na godz.. Nastęnie obtoczyć mąką i obrumięnić na połowie tłuszczu, przłożyć do formy do zapiekania. Cebulę zeszklić na tłuszczuo posypać papryką i wymieszać
na małym ogniu, dodać do mięsa. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić w połowie szklanki ciepłej wody, zalać mięso i cebulę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (160
-l80"C) na 45 minut' mieszając od czasu do czasu. Pieczarki oczyŚcić, poszatkować,dodać do mięsa i wymieszać. Zapiekać
jeszcze 5 minut. Wyjąć z pieca, dodać jogurt i posiekaną zieleninę, dobrzę wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub
kaszą na sypko.
na małym ogniu, dodać do mięsa. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić w połowie szklanki ciepłej wody, zalać mięso i cebulę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (160
-l80"C) na 45 minut' mieszając od czasu do czasu. Pieczarki oczyŚcić, poszatkować,dodać do mięsa i wymieszać. Zapiekać
jeszcze 5 minut. Wyjąć z pieca, dodać jogurt i posiekaną zieleninę, dobrzę wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub
kaszą na sypko.