Sposób przygotowania:
Wieprzowina z owocami 4
Mięso opłukać pokroić w paski,selera oczyścić,umyć pokroić w plasterki.Rozgrzać olej i smażyć mięso porcjami -doprawić solą i pieprzem. Smażyć pory na tym samym tłuszczu 5 min.Mieszać w trakcie smażenia,wyjąc.Następnie rozgrzać margarynę zasmażyć mąka oprószyć 2 łyżeczkami curry i wymieszać.Podlać mąkę śmietaną gotować mięso i selera do sosu ,podgrzać.Jabłka umyć pokroić w ćwiartki i pokroić na mniejsze kawałki-skropić sokiem z cytryny.Obrać banany pokroić w plasterki skropić również resztką soku z cytryny.Dodać jabłka i banany do mięsa-podgrzać.Jeszcze raz doprawić mięso do smaku .Podawać z ryżem na sypko.