iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Wieprzownina marynowana pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspanałe danie coś co lubi każdy dobry sposób na objad niedzielny.

Wieprzownina marynowana pieczona

Składniki:

Wieprzownina marynowana pieczona

 

Sposób przygotowania:

Wieprzownina marynowana pieczona
mięso wyluzować z kości, umyć osuszyć, włożyć do zalewy z octu 2-3 dni. Po wyjęciu z zalewy naszpikować je goździkami i natrzeć je cynamonem, następnie uformować w wałek, jeśli trzeba osznurować, ułożyć na brytfannie, oblać stopniowym tłuszczem i pokrojoną drobną skórką cytrynową. Mięso zrumienić. Wczasie rumienienia mięsa do sosu powstałego z pieczenia dodać żurawiny lub borówki i powoli zagotować. Sos doprawić do smaku i jeśli trzeba zagęścić mąką. Podawać z kopytkami, makaronem, ziemniakami.

Tagi:

chleb