ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Wieżyczki z bekonem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Takie kanapki mogę być podawane na wszelkiego rodzaju imprezach w domu

Wieżyczki z bekonem i rukolą

Składniki:

Wieżyczki z bekonem i rukolą

 

  • 10 kromek pieczywa tostowego
  • 150 g sera pleśniowego brie
  • 20 plasterków bekonu
  • zioła prowansalskie
  • 2 łyżki wiórków parmezanu
  • garść rukoli
  • sos majonezowy

Sposób przygotowania:

Wieżyczki z bekonem i rukolą
Na połowie pieczywa tostowego ułóż plasterki sera pleśniowego. Przykryj plasterkami bekonu.Oprósz szczyptą ziół prowansalskich i posyp wiórkami parmezanu.Przykryj pozostałym pieczywem tostowym i upiecz w tosterze do sandwichy.Gotowe kanapki pokrój na trójkąty.Następnie układaj je w dość wysokie wieżyczki,przekładając każdy odrobiną sosu majonezowego i posypując rukolą.Żeby kanapki się nie rozpadły,przed podaniem zepnij je wykałaczką lub drewnianym patyczkiem do szaszłyków.