Sposób przygotowania:
Flądra na słodko
Cytryny sparzyć, osuszyć, skórkę otrzeć, sok wycisnąć. Filety umyć, osuszyć, opruszyć solą i pieprzem, po 2 filety ułożyć jeden na drugim, skropić sokiem z cytryny ( łyżkę soku odłożyć). Filety przykryć , odstawić w chłodne miejsce, w tym samym czasie krótko zrumienić wiórki kokosowe na suchej patelni, przełożyć na talerzyk, przestudzić, dodać żółtko, skórkę z cytryny, odłożony sok i wymieszać. Seler oczyścić (trochę części zielonej odłożyć) pokroić w plasterki. Zagotować w rondlu osoloną wodę, do wrzątku włożyć seler, dusić 5 minut pod przykryciem na małym ogniu. Banany obrać, grubo pokroić. Mocno rozgrzać tłuszcz, zrumienić banany na złoty kolor. Śmietanę wymieszać z curry. Banany i seler przełożyć do formy żaroodpornej, polać śmietaną z curry. Masą kokosową posmarować filety, lekko przycisnąć. Kawałki ryby ułożyć na jarzynce. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika, piec 12-15 minut w temperaturze 200 stopni C. danie udekorować odłożonym selerem.