Sposób przygotowania:
Wigilijna kasza jaglanaETAP 1
![Wigilijna kasza jaglana Wigilijna kasza jaglana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wigilijna-kasza-jaglana-387658.jpg)
Bakalie kroimy na mniejsze części (żurawina i rodzynki może pozostać w całości). Mieszamy je ze sobą.
ETAP 2
![Wigilijna kasza jaglana Wigilijna kasza jaglana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wigilijna-kasza-jaglana-387659.jpg)
W garnku podgrzewamy wodę. Dodajemy do niej sól, cynamon, kardamon oraz masło.
ETAP 3
![Wigilijna kasza jaglana Wigilijna kasza jaglana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wigilijna-kasza-jaglana-387660.jpg)
Gdy tłuszcz się rozpuści a woda będzie się gotować wsypujemy kaszę jaglaną. Gotujemy ją na małym ogniu.
ETAP 4
![Wigilijna kasza jaglana Wigilijna kasza jaglana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wigilijna-kasza-jaglana-387661.jpg)
W połowie gotowania dodajemy bakalie. Całość gotujemy do momentu jak kasza wchłonie wodę. Pod koniec danie doprawiamy do smaku miodem.
ETAP 5
![Wigilijna kasza jaglana Wigilijna kasza jaglana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wigilijna-kasza-jaglana-387662.jpg)
„Zgrabną”-nie za dużą, nie za małą filiżankę smarujemy w środku delikatnie tłuszczem. Napełniamy ją kaszą i sprawnym ruchem odwracamy na przygotowane talerze. Czynność powtarzamy to momentu wykorzystania całej ugotowanej kaszy. W ten sposób nadajemy jej ładny kształt.
redakcja
jaga85
Dziękuję:)
weronikaS