krysia50

krysia50

Kucharz
[Przepisów: 15]

Wigilijna zupa migdałowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna i bardzo szybko można zrobić zupę , którą może nam urozmaicić dania wigilijne.

Wigilijna zupa migdałowa.

Składniki:

Wigilijna zupa migdałowa.

 

Sposób przygotowania:

Wigilijna zupa migdałowa.
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie , odcedzamy , odsączamy i mieszamy z łyżką masła. Migdały sparzamy wrzącą wodą , odsączamy i obieramy ze skórki , mielimy w maszynce. Litr mleka gotujemy i wlewamy mleko mieszajac do zmielonych migdałów. Dodajemy cukier , cukier waniliowy, cynamon i umyte , odsaczone rodzynki , mieszamy razem. Dodajemy tuz przed podaniem ryż i mieszamy jeszcze raz . Smacznego.