Sposób przygotowania:
Wigilijny marchewkowiec
1. Zmiksowałam jaja na puch z cukrem brązowym . 2. Dodałam mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia i szczyptę soli . 3. Żurawinę, orzechy i owoce kandyzowane , marchew . 4. Cynamon i przyprawa do piernika na samym końcu . 5 .Wlałam olej i wymieszałam. 6.Wysmarowałam margaryna blaszkę i posypałam bułka tartą. 7. Przełożyłam ciasto , wstawiłam na 50 minut piekłam w 170 stopniach na środkowym poziomie piekarnika. Polewa: 1. Do garnka włożyłam margarynę , rozpuściłam ją. 2. Dodałam cukier mieszałam do rozpuszczenia. 3.Dodałam wodę i kakao mieszałam , aż zaczęło robić się gęste, zostawiłam do ostudzenie i letnim polewałam ciasto . 4. Udekorowałam płatkami migdałowymi .