Sposób przygotowania:
Winna karkowka
Plastry karkowki rozbic jak na kotlety schabowe,obsypac sola i pieprzem i podsmazyc na niewielkiej ilosci tluszczu.Cebule pokroic w piorka,pora w talarki.Gdy mieso sie pezyromieni dodajemy cebule i pzykrywamy.Calosc dusimy na malym ogniu ok,5 minut.Gdy cebula bedzie juz podduszona,dodajemy pora i dusimy dalej bez dodawania wody przez ok 10 do 15 minut.Gdy por zmieknie i pusci soki dodajemy do potrawy dwie lyzki winai dusimy kolejne dziesiec minut.Rozrabiamy smietane z odrobina wody i wlewamy do powstakego juz sosu.Potem juz tylko dodajemy natke pietruszki i reszte wina i dusimy do czasu az mieso bedzie miekkie.Podawac z ziemniakami lub ryzem.Smacznego.
Przepis znaleziony w gazecie polonijnej.
Przepis znaleziony w gazecie polonijnej.
Pani zima
Netka
Serdeczne dzieki za komentarz:)
Justiinka
Netka
Super,ciesze sie,ze zrobilas i smakowalo:)
G0l0nka
Netka
Dziekuję i cieszę się bardzo,że przepis się przydał:)