aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

winny befsztyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne befsztyki z winem...

winny befsztyk

Składniki:

winny befsztyk

 

  • 500 g befsztyk,
  • 2 cebula biała,
  • 200 ml czerwone wino,
  • 3 lyzki masło,
  • olej,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól

Sposób przygotowania:

winny befsztyk
Befsztyki smażymy z obu stron bez przypraw. Następnie doprawiamy je solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego i podpiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut. Przygotowujemy sos z pokrojonej cebuli, wina i masła.Takim sosem zalewamy befsztyki i pieczemy jeszcze ok 30 minut. Doprawiamyna koniec jeszcze solą i pieprzem. Idelanie sprawdza się to danie na romantycznej kolacji.