jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Winogrona w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonałe winogrona na przyjęcia do mięs i wędlin

Winogrona w marynacie

Składniki:

Winogrona w marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Winogrona w marynacie
Winogrona oddzielić od szypułek.
Umyć, osuszyć i ciasno ułożyć w słoikach.
Zagotować szklankę wody z octem, miodem, goździkami i kardamonem.
Przygotować słoiki.
Winogrona powkładać do słoków.
Winogrona zalać wrzącą marynatą.
Słoiki szczelnie zakręcić.
Odwrócić do góry dnem i przykryć kocem.
Po 24 godzinach odstawić słoiki do piwnicy.

Tagi:

winogrona