Sposób przygotowania:
Winogrona w marynacie
Winogrona oddzielić od szypułek.
Umyć, osuszyć i ciasno ułożyć w słoikach.
Zagotować szklankę wody z octem, miodem, goździkami i kardamonem.
Przygotować słoiki.
Winogrona powkładać do słoków.
Winogrona zalać wrzącą marynatą.
Słoiki szczelnie zakręcić.
Odwrócić do góry dnem i przykryć kocem.
Po 24 godzinach odstawić słoiki do piwnicy.
Umyć, osuszyć i ciasno ułożyć w słoikach.
Zagotować szklankę wody z octem, miodem, goździkami i kardamonem.
Przygotować słoiki.
Winogrona powkładać do słoków.
Winogrona zalać wrzącą marynatą.
Słoiki szczelnie zakręcić.
Odwrócić do góry dnem i przykryć kocem.
Po 24 godzinach odstawić słoiki do piwnicy.