Sposób przygotowania:
Wiosenna mizeria
2 ogórki szklarniowe obieramy i kroimy w talarki, rzodkiewki myjemy i również kroimy w plasterki. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. Do warzyw wlewamy śmietanę, doprawiamy pieprzem i solą i dokładnie mieszamy. Mizerie podajemy do obiadu, ale również możemy podać jako sałatkę do chleba na kolację.
![Wiosenna mizeria Wiosenna mizeria](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-mizeria-51661.jpg)
![Wiosenna mizeria Wiosenna mizeria](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-mizeria-51662.jpg)
![Wiosenna mizeria Wiosenna mizeria](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-mizeria-51663.jpg)
![Wiosenna mizeria Wiosenna mizeria](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-mizeria-51664.jpg)