Sposób przygotowania:
Wiosenna pascha
Herbatę matcha zaparzamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Strudzimy. Masło, cukier puder, cukier waniliowy oraz żółtka przekładamy do miski. Składniki ucieramy na gładką, puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo ser, a na koniec wlewamy śmietankę. Masę ubijamy jeszcze chwilkę, by składniki dobrze się połączyły. Ewentualnie możemy dodać jeszcze cukru (jeśli lubimy słodkie desery, ale jak dla mnie masa była wystarczająco słodka). Pucharki (3) wykładamy wyciętymi kawałkami zwilżonej gazy. Gotową masę dzielimy na połowę. Pierwszą połowę – jasną wykładamy do pucharków (można na równo, lub tak jak ja pod skosem). Do drugiej połowy dodajemy herbatę. Dokładnie mieszamy, by kolor był jednolity. Zieloną masą wypełniamy pozostałą część pucharków. Całość odstawiamy do chłodu na minimum 5 godziny. Osobiście paschę przygotowuje wieczorem. Następnego dnia ma idealną konsystencję i dobrze się wyjmuje. Po wyjęciu paschę dekorujemy owocami kandyzowanymi.
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2