Sposób przygotowania:
Wielkanocna pascha czekoladowo-pomarańczowa
Żółtka utrzeć do puszystości z cukrem pudrem. Następnie wlać śmietanę kremówkę i dalej ucierać. Masę podgrzać na małym ogniu, uważając aby się nie zagotowała. Zdjąć z palnika. Dodać twaróg, masło i likier. Dobrze zmiksować. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę i ponownie wymieszać. Dwie formy z dziurkami na dole (użyłam durszlaka) o pojemności 1 litr każda wyłożyć gazą. Wyłożyć do nich masę serową, lekko ugniatając. Następnie przykryć gazą oraz talerzykiem i obciążyć. Formy umieścić na półmiskach, aby serwatka mogła swobodnie z nich wypływać. Tak przygotowanie paschy schłodzić w lodówce całą noc. Po tym czasie odwrócić formy do góry nogami i delikatnie wyjąć paschy z formy. Udekorować, np. pomarańczą, wiórkami kokosowymi lub posypać kakao. Smacznego!