iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna przystawka z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekkie wiosenne kanapeczki z jajkiem przepiórczym

Wiosenna przystawka z jajkiem

Składniki:

Wiosenna przystawka z jajkiem

 

  • 5 szt jajka przepiórcze,
  • 1 szt mozzarella,
  • 5 szt pieczywo chrupkie,
  • 5 plastrów szynka gotowana,
  • 1/2 szt ogórek,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna przystawka z jajkiem
Przygotowujemy pieczywo chrupkie okrągłe . Z szynki gotowanej wycinamy kółka zapomocą literatki mniejszej niż okrąg pieczywa ,resztki szynki kroimy w paseczki . Na pieczywie kładziemy kółko szynki na to plasterki ogórka .Ogórka wcześniej myjemy nie obieramy z skórki Jajka gotujemy w osolonej wodzie ,studzimy obieramy i kroimy na pół.Układamy na pieczywie . Dajemy plasterek mozzarelli i ozdabiamy pociętą szynką i koperkiem .Doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym