Sposób przygotowania:
Ogórkowe łódeczki
Ogórki kiszone przekroić wzdłuż na pół. Następnie małą łyżeczką wyjąć ostrożnie miąższ z ogórka. Lekko osuszyć środek, a miąższ przełożyć do miski.
Boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i lekko podsmażyć na odrobinie oleju. Odsączyć z oleju i przełożyć do miski z miąższem ogórka.
Dodać śmietanę i pieprz. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Większą połowę przełożyć do miski, pozostałą pozostawić.
Składniki w misce wymieszać, przekładać po trochu do przeciętych połówek ogórka, posypać po odrobinie serem żółtym i piec w piekarniku ok. 15-20 minut.
Wyjąć z piekarnika i spożywać najlepiej ciepłe.
Boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i lekko podsmażyć na odrobinie oleju. Odsączyć z oleju i przełożyć do miski z miąższem ogórka.
Dodać śmietanę i pieprz. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Większą połowę przełożyć do miski, pozostałą pozostawić.
Składniki w misce wymieszać, przekładać po trochu do przeciętych połówek ogórka, posypać po odrobinie serem żółtym i piec w piekarniku ok. 15-20 minut.
Wyjąć z piekarnika i spożywać najlepiej ciepłe.