anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Ogórkowe łódeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Znalazłam na nie przepis w gazecie. Zmieniłam go troszkę, bo rodzinka nie lubi niektórych składników, więc zmieniłam pod swoje ulubione.

Ogórkowe łódeczki Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Ogórkowe łódeczki

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowe łódeczki
Ogórki kiszone przekroić wzdłuż na pół. Następnie małą łyżeczką wyjąć ostrożnie miąższ z ogórka. Lekko osuszyć środek, a miąższ przełożyć do miski.

Boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i lekko podsmażyć na odrobinie oleju. Odsączyć z oleju i przełożyć do miski z miąższem ogórka.

Dodać śmietanę i pieprz. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Większą połowę przełożyć do miski, pozostałą pozostawić.

Składniki w misce wymieszać, przekładać po trochu do przeciętych połówek ogórka, posypać po odrobinie serem żółtym i piec w piekarniku ok. 15-20 minut.

Wyjąć z piekarnika i spożywać najlepiej ciepłe.  
Ogórkowe łódeczki
Ogórki kiszone przeciąć na pół i wydrążyć środek.
Ogórkowe łódeczki
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ogórkowe łódeczki
Boczek pokroić drobno i podsmażyć na patelni.
Ogórkowe łódeczki
Wszystkie składniki wg przepisu połączyć.
Ogórkowe łódeczki
Farsz przekładać do ogórków.
Ogórkowe łódeczki
Zapiekać.
Ogórkowe łódeczki
Ogórkowe łódeczki- smaczna przekąska na stół
Ogórkowe łódeczki
Ogórkowe łódeczki- smaczna przekąska na stół
Ogórkowe łódeczki
Ogórkowe łódeczki- smaczna przekąska na stół