Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka Eli ze szparagamiprzygotowanie szparagów

Ze szparagów odłamać dolne końcówki W wąskim i wysokim garnku zagotować wodę z cukrem i solą. Do wrzątku włożyć szparagi tak żeby górne końcówki wystawały nad wodą. Szparagi gotować 10 minut, wyjąć z wrzątku i włożyć do zimnej wody. Po schłodzeniu osuszyć szparagi papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie pozostałych składników

Szynkę wyjąć z opakowania. Plastry przekroić na połówki i uformować różyczki.
przygotowanie pozostałych składników cd

Pomidorki opłukać , osuszyć i pokroić na ćwiartki.
przygotowanie pozostałych składników cd

Szpinak opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć.
przygotowanie pozostałych składników cd

Mozzarellę mini odsączyć na durszlaku.
przygotowanie sałatki

Do słoika wlać olej i ocet jabłkowy. Dodać cukier puder, musztardę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Słoik zakręcić i energicznie nim potrząsać aż składniki się połączą w emulsję. Składniki sałatki wymieszać. Sos dodać do sałatki przed samym podaniem. Smacznego !
gusia1000