gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Wiosenna surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest szybka i łatwa w przygotowaniu.

Wiosenna surówka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wiosenna surówka

 

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1-1,5 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka
 Kapustę kroimy - szatkujemy i przekładamy do miski. Koperek i szczypiorek płuczemy, po czym drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotowa surówkę wykładamy na półmisek.  
Wiosenna surówka
Kapustę kroimy - szatkujemy i przekładamy do miski. Koperek i szczypiorek płuczemy