Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wiosenna surówka z marchwi i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym

Wiosenna surówka z marchwi i szczypiorku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenna surówka z marchwi i szczypiorku

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka z marchwi i szczypiorku
Jabłko i marchew dokładnie umyć i obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Marchew zetrzeć na tarce o średnich otworach. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Wiosenna surówka z marchwi i szczypiorku
Marchewkę i jabłko obrać, szczypiorek posiekać
Wiosenna surówka z marchwi i szczypiorku
Dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać