Sposób przygotowania:
Wiosenna surówka z kiwi
Mix sałat płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, Rozkładamy w miseczkach (najlepiej surówka prezentuje się w białych salaterkach o różnych kształtach), garść sałat zostawiamy do przybrania. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie na niezbyt cienkie talarki. Awokado pozbawiamy pestki, obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 6 części i dalej w plasterki. Sałatę posypujemy pokrojonym ogórkiem, następnie awokado i obranym oraz kiwi pokrojonym w ćwiartki talarków lub nieco mniejsze kawałki. Posypujemy drobno poszarpaną pozostałą sałatą. Ocet mieszamy z olejem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy surówkę. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
natsu
Bernadetta
Wiesz natsu, w szaleństwie jest metoda :) To połączenie mnie bardzo smakuje, ale jest jeden istotny warunek- i kiwi i awokado muszą być dojrzałe :)
natsu
Właśnie tak mnie to połączenie zaskoczyło, że muszę koniecznie spróbować :)
Bernadetta
A zatem życzę smacznego :) I konieczne daj znać, jak Twoje kubki smakowe zareagowały :D Pozdrawiam :)