Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wiosenna surówka z kiwi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna surówka, która dzięki dodatkowi kiwi zyskała oryginalny smak

Wiosenna surówka z kiwi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna surówka z kiwi

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka z kiwi
Mix sałat płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, Rozkładamy w miseczkach (najlepiej surówka prezentuje się w białych salaterkach o różnych kształtach), garść sałat zostawiamy do przybrania. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie na niezbyt cienkie talarki. Awokado pozbawiamy pestki, obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 6 części i dalej w plasterki. Sałatę posypujemy pokrojonym ogórkiem, następnie awokado i obranym oraz kiwi pokrojonym w ćwiartki talarków lub nieco mniejsze kawałki. Posypujemy drobno poszarpaną pozostałą sałatą. Ocet mieszamy z olejem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy surówkę. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Wiosenna surówka z kiwi
Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie na niezbyt cienkie talarki. Awokado pozbawiamy pestki, obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 6 części i dalej w plasterki.
Wiosenna surówka z kiwi
Sałatę posypujemy pokrojonym ogórkiem, następnie awokado
Wiosenna surówka z kiwi
Ocet mieszamy z olejem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem.
Wiosenna surówka z kiwi
Sałatę posypujemy pokrojonym ogórkiem, następnie awokado i obranym oraz kiwi pokrojonym w ćwiartki talarków lub nieco mniejsze kawałki. Posypujemy drobno poszarpaną pozostałą sałatą.