eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1783]

Wiosenna zupa jarzynowa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna zupa.Można ja gotować cały rok,ale najsmaczniejsza jest z młodych warzyw.

Wiosenna zupa jarzynowa Eli

Składniki:

Wiosenna zupa jarzynowa Eli

 

  • 1 korpus kurczaka
  • 1/2 jędrnego kalafiora lub 1 mały
  • 10 dkg zielonej fasolki szparagowej
  • 10 dkg żółtej fasolki szparagowej
  • 15 dkg groszku zielonego(może być mrożony)
  • 2-3 młode marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 młodego selera
  • 5 średnich młodych ziemniaków
  • 1 łyżka kucharka
  • maggi
  • 3 łyżki kaszy manny
  • natka pietruszki
  • koperek zielony

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupa jarzynowa Eli
Korpus zalać zimną wodą,dodać kucharka i ugotować do miękości.W między czasie marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki pokroić w kostkę,fasolkę w skośne kawałki,kalafior w małe różyczki.Wyjąć ugotowany korpus.Do wywaru dodać fasolkę,gdy się pogotuje 5 minut dodać resztę pokrojonych warzyw i gotować na półmiękko.Dodać groszek,zagotować.Dodać mięso z korpusa.Wsypać kaszę manną,mieszając zupę żeby nie porobiły się grudy.Gotować jeszcze 10 minut.Dodać posiekaną natkę i koperek.Dosmaczyć maggi.Smacznego!