Sposób przygotowania:
Wiosenna zupa jarzynowa Eli
Umytą porcję rosołową włożyć do garnka,zalać zimną wodą,dodać przyprawę warzywną i ugotować.Kalarepy,jarzyny i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Umyte liście kalarepy pokroić w paseczki.Kalafior umyć i podzielić na różyczki.Łodygę kalafiora obrać i pokroić w kostkę.Do wywaru (około 4 litry)dodać pokrojone liście i zagotować.Do zupy dodać wszystkie warzywa i gotować prawie do miękkości.Do ugotowanych warzyw powoli wsypywać kaszę manną,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i gotować jeszcze na małym ogniu około 10 minut.Umytą natkę i koperek posiekać,dodać do gotowej zupy i doprawić maggi do smaku.Smacznego!
margolata
Smakowita
gosia.podgajna@wp.pl