Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Wiosenna zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i zdrowa zupa. Lekka, idealna dla osób na diecie. Nie wymaga wielu składników, a jej przygotowanie nie zajmie nam dużo czasu.

Wiosenna zupa kalafiorowa

Składniki:

Wiosenna zupa kalafiorowa

 

  • 1 litr wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 kalafiora
  • 4 duże ziemniaki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupa kalafiorowa
Wodę zagotować z olejem i solą. Ziemniaki obrać o pokroić w średniej wielkości kostkę, a marchew i pietruszkę w nieduże paski. Kalafior pokroić na nieduże cząstki. Wszystkie jarzyny wrzucić do gotującej się wody. Po 20 minutach dodać do nich Vegetę. Gdy jarzyny będą miękkie zalać śmietaną z mąką i zagotować. Jak będzie gotowa doprawić solą i pieprzem i drobno posiekanym koperkiem. Delikatnie wymieszać. Jeść jako pierwsze danie obiadowe samą lub z ciemnym pieczywem.

Tagi:

kalafior