Sposób przygotowania:
wiosenna zupa warzywna
Podgrzać wcześniej przygotowany rosół, dodając do niego mleko.
Zagotować. Pietruszkę, seler, marchew umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotującego się rosołu i gotować 15 minut. Następnie obrać i wrzucić do rosołu ziemniaki. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. W szklance wymiesząć mąkę ze śmietaną tak, żeby nie było grudek. Całość wlać do zupy i zagotować , przyprawić solą i pieprzem. Pokroić i dodać szczypiorek. Chleb posmarować masłem, położyć ser i wstawić do piekarnika , aż się zrumienią. Zupę rozlać do talerzy i położyć na niej grzanki.
Zagotować. Pietruszkę, seler, marchew umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotującego się rosołu i gotować 15 minut. Następnie obrać i wrzucić do rosołu ziemniaki. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. W szklance wymiesząć mąkę ze śmietaną tak, żeby nie było grudek. Całość wlać do zupy i zagotować , przyprawić solą i pieprzem. Pokroić i dodać szczypiorek. Chleb posmarować masłem, położyć ser i wstawić do piekarnika , aż się zrumienią. Zupę rozlać do talerzy i położyć na niej grzanki.