Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wiosenna zupa ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczna zupa z młodego szpinaku

Wiosenna zupa ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna zupa ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupa ze szpinakiem
na początku przygotowujemy potrzebne nam składniki. Małe listki, młodego szpinaku przekładamy do naczynia z zimną, osoloną wodą i pozostawiamy tak na 30 minut. Marchewkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę, warzywa przekładamy do garnka, dodajemy bulionetkę, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy szpinak oraz posiekany szczypiorek, gotujemy jeszcze kilka minut i doprawiamy do smaku. Zupę rozlewamy do talerzy, bezpośrednio zabielamy śmietaną - jemy
Wiosenna zupa ze szpinakiem
na początku przygotowujemy potrzebne nam składniki
Wiosenna zupa ze szpinakiem
Marchewkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę,
Wiosenna zupa ze szpinakiem
Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy szpinak oraz posiekany szczypiorek,
Wiosenna zupa ze szpinakiem
Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy szpinak oraz posiekany szczypiorek,

Tagi:

szpinak