Sposób przygotowania:
Wiosenna zupa ze szpinakiem
na początku przygotowujemy potrzebne nam składniki. Małe listki, młodego szpinaku przekładamy do naczynia z zimną, osoloną wodą i pozostawiamy tak na 30 minut. Marchewkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę, warzywa przekładamy do garnka, dodajemy bulionetkę, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy szpinak oraz posiekany szczypiorek, gotujemy jeszcze kilka minut i doprawiamy do smaku. Zupę rozlewamy do talerzy, bezpośrednio zabielamy śmietaną - jemy
![Wiosenna zupa ze szpinakiem Wiosenna zupa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-zupa-ze-szpinakiem-111272.jpg)
![Wiosenna zupa ze szpinakiem Wiosenna zupa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-zupa-ze-szpinakiem-111273.jpg)
![Wiosenna zupa ze szpinakiem Wiosenna zupa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-zupa-ze-szpinakiem-111274.jpg)
![Wiosenna zupa ze szpinakiem Wiosenna zupa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wiosenna-zupa-ze-szpinakiem-111275.jpg)