Sposób przygotowania:
Wiosenne jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek. Przekroić na pół, wyjąć żółtka. Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kosteczkę.
W głębokim talerzu utrzeć żółtka z mascarpone i jogurtem. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać razem z rzodkiewką do masy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Połówki białek napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć na talerzu lub półmisku. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać, posypać jajka po wierzchu (można użyć koperku).
W głębokim talerzu utrzeć żółtka z mascarpone i jogurtem. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać razem z rzodkiewką do masy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Połówki białek napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć na talerzu lub półmisku. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać, posypać jajka po wierzchu (można użyć koperku).