Sposób przygotowania:
Wiosenne jajka faszerowane na śniadanie
Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać ze skorupek ( ja ugotowałam w sobotni wieczór). Obrane przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miski i rozetrzeć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Pieczarki obrać,zetrzeć na małych oczkach. Na roztopione masło wrzucić grzyby i delikatnie podsmażyć aby zmniejszyły swoja objętość. Ostudzić. Rzodkiewki umyć,osuszyć odkroić ogonki i zetrzeć na małych oczkach,następnie wziąć w dłoń i dobrze odcisnąć z soku nad zlewem lub miską. Odciśnięte przełożyć do miski. Ogórka wyszorować,osuszyć i także zetrzeć na drobnych oczkach i także odcisnąć z soku. Dodać do rzodkiewki. Cebulkę drobno posiekać i połączyć z resztą warzyw. Dodać pieczarki i roztarte żółtka. Doprawić solą i pieprzem,wymieszać. Dodać majonez i po raz kolejny wymieszać. Przygotowany farsz nakładać obficie na połówki białek i ozdobić koperkiem. Jeśli farsz zostanie przełożyć do ładnej miseczki lub od razu posmarować pieczywo. Smacznego!