angelika1

angelika1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

wiosenne roladki z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

polecam można podawać jako danie przy rożnych okazjach np. święta wielkanocne, urodziny,imieniny,itp.

wiosenne roladki z szynki

Składniki:

wiosenne roladki z szynki

 

  • 30 dkg..szynki konserwowej w plastrach
  • 20dkg..serka homogenizowanego (naturalny)
  • 1/2szklanki majonezu
  • 5 sztuk ogórków korniszonowych
  • 1 łyżeczka żelatyny spożywczej
  • 1 łyżeczka koperku
  • 3do 4 łyżeczek kukurydzy
  • 3do 4 łyżeczek groszku konserwowego
  • sól, pieprz według uznania

 

Sposób przygotowania:

wiosenne roladki z szynki
żelatynę namoczyć w 4łyżkach wody,odstawić na ok.15min. kiedy żelatyna stężeje ,ustawić na małym ogniu i podgrzewać mieszając aż się roztopi. twarożek utrzeć z majonezem,dodać warzywa drobno pokrojone przyprawić solą i pieprzem. 2 do 3 łyżek masy zmieszać z ciepłą żelatyną,i przełożyć do reszty masy serowej i szybko wymieszać. na foli aluminiowej ułożyć prostokąt z szynki plastry muszą na siebie zachodzić posmarować masą serową zrolować chłodzić ok.3 godzin (najlepiej na noc ja tak robię)przed podaniem pokroić w plastry.... SMACZNEGO!!!!!!!!!!!

Tagi:

szynka