akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Ryż ze szpinakiem i jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kremowy ryż ze szpinakiem i jogurtem naturalnym. Wyrazisty w smaku, wyśmienicie smakuję z chrupkim pieczywem. Polecam!

Ryż ze szpinakiem i jogurtem

Składniki:

Ryż ze szpinakiem i jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Ryż ze szpinakiem i jogurtem
Ryż ugotować al-dente jak zaleca się na opakowaniu. Masło roztopić w garnuszku, dodać posiekany czosnek i mrożony szpinak. Dusić pod przykryciem do jego rozmrożenia. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem. Ugotowany ryż dodać do szpinaku wraz z jogurtem i dobrze wszystko wymieszać.

Podawać, np. z chrupkim pieczywem. Smacznego! 

Tagi:

ryż szpinak