Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Wiosenny krem warzywny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zdrowa i pozywna zupa kremowa

Wiosenny krem warzywny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenny krem warzywny

 

  • 30 dkg brokuła
  • 3 średnie ziemniaki
  • Peczek pietruszki
  • 3 liście szczypiorku
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 2 l wody
  • 1 średnia marchewka

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny krem warzywny
Ziemnaki i marchewkę obrac i pokroic na mniejsze kawałki. Brokuła opłukać i rozdzielic na małe „kwiatuszki”. Zalać wodą, wrzucić ziemniaki, marchewkę. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie wrzucic opłukane: pietruszkę, szczypiorek i lubczyk. Pogotować jeszcze kilak minut, aby zmiękły. Nabrać wywaru do chochli i rozmieszać w niej kostkę rosołową. Następnie wlać do wywaru i wymieszać. Zupę zdjąć z płytki i zmiksować blenderem tak, aby wszystkie warzywa utworzyły gładką masę. Jeśli krem będzie zbyt gęsty można dolac trochę wody i jeszcze raz zmiksować.
Wiosenny krem warzywny
brokuła dzielimy na mniejsze kawałki i dopiero wtedy gotujemy
Wiosenny krem warzywny
zieleninę wrzucamy pod koniec gotowania żeby bardzo nie ściemniała