Sposób przygotowania:
Karmelowy krakers
Ciasto:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , wlać miód i dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 25 minut w temp 175 stopni.
Masa:
1/2 szkl mleka odlać a resztę zagotować. Jajka utrzeć z cukrami , pod koniec wlać mleko i wsypać mąki. Dokładnie zmiksować. Jajka wlać do gotującego się mleka i mieszać aż budyń zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z miękką margaryną.
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, na koniec wlać lekko tężejącą galaretkę.
Przełożenie:
ciasto-1/2 masy-krakersy-karmel-krakersy-1/2 masy-krakersy-powidła-pianka śmietanowa.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , wlać miód i dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 25 minut w temp 175 stopni.
Masa:
1/2 szkl mleka odlać a resztę zagotować. Jajka utrzeć z cukrami , pod koniec wlać mleko i wsypać mąki. Dokładnie zmiksować. Jajka wlać do gotującego się mleka i mieszać aż budyń zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z miękką margaryną.
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, na koniec wlać lekko tężejącą galaretkę.
Przełożenie:
ciasto-1/2 masy-krakersy-karmel-krakersy-1/2 masy-krakersy-powidła-pianka śmietanowa.