Sposób przygotowania:
Wiśnie w syropie
Wiśnie myjemy i usuwamy pestki drylownicą albo nożykiem.
Wkładamy wiśnie do garnka i zasypujemy cukrem. Zostawiamy na noc i gdy wytworzy się sok zagotowujemy.
Odstawiamy do odparowania i gotujemy następnego dnia i znów zostawiamy.
Trzeciego dnia gotujemy i nakładamy do przygotowanych słoików i zakręcamy.
Pasteryzujemy ok 10 min .
Wkładamy wiśnie do garnka i zasypujemy cukrem. Zostawiamy na noc i gdy wytworzy się sok zagotowujemy.
Odstawiamy do odparowania i gotujemy następnego dnia i znów zostawiamy.
Trzeciego dnia gotujemy i nakładamy do przygotowanych słoików i zakręcamy.
Pasteryzujemy ok 10 min .
kuchenny świat
katarzynka455
To prawda że zimą się przydadzą.. ale w tym roku przynajmniej u nas ciężko z owocami. Dziękuję :)