Sposób przygotowania:
Wiśniowa rozkosz
Galaretki rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni.Odstawić. Biszkopt- białka jaj ubić na sztywno z odrobiną soli.Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku a na koniec również małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Upiec w temp. 170 stopni ok.40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce. Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta.Wstawić na noc do lodówki.Posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Pyza
kinga
misia53
Sarenka
Jolanta27
pusieczek2@wp.pl
Sarenka
msewka
Trochę za daleko mieszkasz,abym mogła Cię poczęstować,więc chyba musisz je po prostu upiec.Ja po pestkowaniu wiśni wyglądałam jakbym kogoś pocięła.
Sarenka
Hehe, nie wierze, ze jeszcze cos zostalo!! A jesli juz, to nabyta skromnosc nie pozwolilaby mi wyjesc takiego cudenka. Ehh najadlam sie pysznych czeresni - co prawda niedoscigniona, ale zawsze jakas- rekompensata za wytesknione mysli, ze tez mozna myslec o fotce! Chyba sama siebie zadziwiam ;) A dzisiaj myslalam o drylownicy, oj ciezko bedzie ja dostac :/
Alita
OoOlusiaa2706
5 i do ulubionych ! ;))
Mirka227
msewka
Spróbować można, ale obawiam się,że może być nieco za słodkie w połączeniu z galaretką.A może lepiej mrożone wiśnie.Ale próbuj Mireczko, może z kompotu będą dobre.Daj więcej wody do galaretki a wiśnie dobrze osącz z płynu i powinno się udać.