Sposób przygotowania:
Kąski kurczaka otulone serem i bagietkąETAP 1:

Bagietkę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Ja miałam 6 szt. W każdej wydrążamy środek tak aby zmieścić nadzienie
ETAP 2:

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem następnie kroimy na paski.
Najlepiej w tej samej ilości ile mamy bułek. Przyprawiamy do smaku vegetą.
ETAP 3:

Mięso panierujemy w mace pszennej, następnie w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
ETAP 4:

Usmażone mięso zdejmujemy z patelni i każdy kawałek zawijamy w plasterek topionego sera.
Takie ruloniki wciskamy w wydrążone kawałki bagietki.
ETAP 5:

Natkę pietruszki oraz obrany czosnek drobno siekamy
ETAP 6:

Roztapiamy masło, dodajemy do niego czosnek z natką pietruszki oraz szczyptą soli. Wszystko razem mieszamy.
ETAP 7:

Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każdą polewamy masłem z przyprawami. Kroimy na plastry.
ETAP 8:

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut .