Sposób przygotowania:
Włoska bruschetta
Chleb kroimy na małe kromeczki.
Pomidory myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebule, czosnek i bazylię również kroimy w drobna kostkę, wszystko mieszamy z pomidorami. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwy i przyprawiamy. Następnie każdą kromkę skrapiamy lekko oliwą.
Na wierzch nakładamy naszą mieszaninę pomidorowa i wkładamy do piekarnika na 170 C na około 10 min - do zarumienienia chleba. Na samym końcu kładziemy listek bazylii na kromkę, do dekoracji.
Smacznego.
Pomidory myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebule, czosnek i bazylię również kroimy w drobna kostkę, wszystko mieszamy z pomidorami. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwy i przyprawiamy. Następnie każdą kromkę skrapiamy lekko oliwą.
Na wierzch nakładamy naszą mieszaninę pomidorowa i wkładamy do piekarnika na 170 C na około 10 min - do zarumienienia chleba. Na samym końcu kładziemy listek bazylii na kromkę, do dekoracji.
Smacznego.