Nati00

Nati00

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Włoska bruschetta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przystawka szybka i łatwa w przygotowaniu. Włoska bruschetta to idealna przekąska na wieczór i dla gości.

Włoska bruschetta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Włoska bruschetta

 

Sposób przygotowania:

Włoska bruschetta
Chleb kroimy na małe kromeczki.

Pomidory myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebule, czosnek i bazylię również kroimy w drobna kostkę, wszystko mieszamy z pomidorami. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwy i przyprawiamy. Następnie każdą kromkę skrapiamy lekko oliwą.

Na wierzch nakładamy naszą mieszaninę pomidorowa i wkładamy do piekarnika na 170 C na około 10 min - do zarumienienia chleba. Na samym końcu kładziemy listek bazylii na kromkę, do dekoracji.

Smacznego. 
Włoska bruschetta
.