Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Włoska zupa cebulowa*

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

.........................

*Włoska zupa cebulowa*

Składniki:

*Włoska zupa cebulowa*

 

  • 3 duże cebule
  • kajzerka (podsuszona)
  • 10dkg sera żółtego
  • 1/2szkl śmietany
  • 6szkl bulionu
  • sól,pieprz,oregano

 

Sposób przygotowania:

*Włoska zupa cebulowa*
Cebulę pokroić w pół plasterki.Podsuszoną kajzerkę pokruszyć i wraz z cebulą dodać do bulionu. Gotować na małym ogniu ok. 2h.Pod koniec gotowania doprawić oregano,solą i pieprzem. Na talerzu rozetrzeć łyżkę śmietany z odrobiną zupy. Nalać zupę i posypać startym żółtym serem.